keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kesän valmistuneet projektit osa 1: Sauna remontti

Päätimme muutamia kuukausia sitten tehdä pintaremontin saunaamme. Panoksemme oli arki-iltojen tunteja, sijoitus hiomakoneeseen ja 40 euroa. Hiomme vanhan pinnan pois ja käsittelimme valkean värisellä saunavahalla pinnan. Kuivumiseen meni noin viikko. Mutta ajai, että tulos oli kaikkien menetettyjen tuntien arvoinen.

Nyt sauna näyttää meiltä. Se näyttää yhtenäiseltä muun sisustuksen kanssa. Se tuntuu ja tuoksuu uudelta. Se tuntuu ensimmäistä kertaa meidän saunalta.

Olimme yllättyneitä siitä, kuinka valkeaksi saunan saimme. Kaikki varoittelivat, että tulos ei välttämätä näy ensimmäisen "maalauksen" tuloksena, mutta tulos oli toinen. Emme viitsineet enää toista kerrosta valkoista vahaa maalata pinnoille, koska pelkäsimme siitä tuleva liiankin valkoinen.

Ensimmäinen saunakertakin tuntui siltä kuin olisi ollut uudessa saunassa. Löylyt ja ilma olivat kosteita kuin puusaunassa, vaikka sama vanha sähkökiuas pysyi paikallaan. Ilmeisesti vanha kulunut pinta saunassa kuivasi ilmankin. Jos haluaa helpolla ja halvaalla eräänlaisen "kasvojen kohennuksen" vanhalle saunalleen niin suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan pintojen käsittelyä. Voi olla, että sauna ei muuta kaipaakkaan!

Kevyt kasvojen kohotus. Saunaremontti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti