tiistai 29. huhtikuuta 2014

Omakotitalon pihaprojektit jatkuvat | Väliaikainen terassi pihalaatoista

Päätimme jo viime kesänä, että meillä ei ole varaa rakentaa terassia pihallemme. Ei vaikka se kuinka parantaisi pihan viihtyvyyttä. Tämä siksi, että haluamme tehdä terassin kunnolla ja suureksi. Eikä meillä yksinkertaisesti ole ollut mahdollisuutta säästää näin isoa projektia varten vuoden aikana. Muitakin menoja on ollut, kuten pienet pintaviilaukset talossa, jotka ovat yksittäisinä edullisia projekteja, mutta kun niitä kertyy enemmän niin yhtäkkiä puhutaankin isommista menoeristä. Ja emme halunneet luopua kaikista näistä pienistä parannuksista (kuten astiapesukoneen hankkimisesta, etupihan parantelusta, kasvimaan perustamisesta) terassin takia.  Niin ja tekihän uusi koiranpentummekin pienen loven vuosibudjettiin!

Kuitenkin jokainen aurinkoinen päivä painostaa meitä tekemään asialle jotain.

Mustaherukkapensaat vihertävät jo!
 Olemme päättäneet jo suurin piirtein millaisen terassin teemme, tai oikeastaan millaiset koska suunnitteilla on kaksi terassia. Ja olemme tähän suunnitelmaan saaneet sopimaan väliaikaisen ratkaisun. Sisäpihallamme on katettu pihalaatoilla terassin alku: Pihalaatat riittävät katetulle alueelle. Niinpä päätimme jatkaa tätä pihalaattaratkaisua hieman pidemmälle. Rakennamme kehikon pihalaatoille ja jatkamme pihalaatoilla terassia niin, että sisäpihalle mahtuu ruokailuryhmä ja grilli.
Terassista tulee noin 7m x 4m kokoinen.

Terassin alkumetrit.
 Arviomme kustannuksista:
pihalaatat 100 € (puolet on valmiiksi)
kehikko 20 €
Alustustlaatat, kivet ja suodatinkangas meillä on valmiina.
puuöljy 30 €

Kesällä 2015 rakennamme näillä näkymin kunnollisen terassin talon päähän, jolloin meillä on periaatteessa nämä kaksi haluamaamme terassia. Kesällä 2016 uusimme tämän tänä vuonna rakennetun väliaikaisen ratkaisun.

Tällä hetkellä terassin rakennus on alkumetreillään. Katsotaan mitä saadaan siitä aikaiseksi! Laitan kuvia sitten taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti