keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Pintaremontti ennen muuttoa | Ostoksilla

Kun on koko aikuisikänsä asunut kerrostalossa vuokralla, niin ei hirveästi ole voinut tai tarvinnut remontoida. Yleensä, jos asuntoon on tullut remontti se on tarkoittanut muuttoa pois. No emmepä me nytkään halunneet asua remontin aikana talossamme. Niinpä siirsimme muuttoa sinne parilla viikolla ja päätimme tehdä talolle pintaremontin. Onneksi talo ei sen enempää remontoimista tarvinnut.

Pieni pintaremontti tarkoitti meidän tapauksessamme 2 viikon työtä ja todellakin talon visuaalisen ilmeen muutosta. Lähes kaikki tapetti sai lähteä, koska halusimme oman näköisemme pinnat. Onneksi lattiat, katot ja kaakelit ovat kunnossa, niin niihin ei tarvitse koskea. Se nimittäin olisi tiennyt huomattavasti suurempaa laskua ja isompaa panostusta.

Koska todellakin ostimme ensimmäisen omakotitalomme ei meillä luonnollisestikaan ollut välineitä rempata taloa: tähän menikin varmasti suurin osuus remonttirahoista. Tarvitsimme vehkeet ja aineet niin tapetin poistoon, listojen, takan ja seinien esikäsittelyyn ja maalaamiseen sekä tapetoimiseen. Kaksi viikkoa näissä hommissa opetti todella paljon. Onneksi komeamman puoliskoni vanhemmat auttoivat remontoimisessa ja ohjeistivat muuten youtube-videoiden antamaan tietouteen. Olemme hyvin kiitollisia heidän avustaan ja ohjeistuksestaan. Emme olisikaan ikinä selvinnyt tästä remontista kahdestaan kahdessa viikossa ilman heidän apuaan: minä kun olin jalkapuoli (nilkan nivelsiteet pääsivät repeämään juuri ennen talokauppoja) ja komeampi puoliskoni vietti noin 50 tuntia viikosta työssä ja työmatkoilla.

Tapetit löysimme todella edullisesti, eikä meidän tarvinnut edes tyytyä huonoihin tai  visuaalisesti rumiin tapetteihin. Kolmeen huoneeseen löysimme alennuksesta tapetit: hinnat rullalta liikkuivat noin 5-9 euron välillä. Tässä säästi todella paljon, koska normaalihintaiset non-vowen tapetit maksavat noin 30-100 euroa/rulla. Loppuihin kahteen huoneeseen ostimme normaalihintaisia tapetteja, mutta onneksi nekin olivat noin 30 euron hintaluokkaa. Ja ennen kaikkea tapetit ovat aivan törkeän hienoja. En vaihtaisi niistä yhtäkään!

Säästimme myös siinä, että päätimme maalata huoneet valkoisiksi ja tapetoida ainoastaan yhden seinän näyttävästi. Näin rullia ei tarvinnut läheskään niin paljoa ja valkoinen maali on sen päälle vielä edullista. Suosittelen sydämellisesti tällaista ratkaisua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti