perjantai 19. heinäkuuta 2013

Pintaremontti ennen muuttoa | Tapettien poisto

Jos en jostain osasta kovin paljon pitänyt seinäremontin tekemisessä, niin se oli tapetin poisto.

Aiemmat tapetit olivat todella tiukassa kiinni: pahimmillaan revimme seinistä tapetti muutaman sentin osissa pois. Eri huoneissa tapetti käyttäytyi hyvin eri tavalla, mutta ei yhdenkään tapetin poistaminen mukavaa puuhaa ollut. Yhden makuuhuoneen tapettien poistamiseen meni tapetista riippuen hieman yli vuorokausi kahden hengen työvoimalla. Olohuoneeseen meni noin kaksi päivää kolmen hengen työvoimalla. Koska tarkoituksena oli todellakin maalata seinät, niin täytyi meidän tehdä myös tasaista ja puhdasta jälkeä: pienimmätkin tapetin palat oli saatava pois ja kaikki kolot ja naulanreiät täytettävä kitillä. Vaikka työ oli hurjan aikaavievää, aivotonta, tarkkaa ja raskasta niin se kannatti: lopputulos oli uskomattoman siisti.

Tapetinpoistoaineissa oli paljon eroa. Ostimme aluksi sellaista tahmaista ja limaista tapetinpoistoainetta, jota levitettiin tapetille ja annettiin vaikuttaa. Se oli hyvin likaista ja älöttävää lantraamista. Toisinaan myös hidasta, koska kaikkiin tapetteihin se ei tuntunut soveltuvan. Vaikka tätä tapetinpoistoainetta kuinka yritti laittaa senille, ei tapetti lähtenyt helposti. Oli siis turvauduttava myös vesisuihkepulloon ja rätteihin. Vesisuihkepulloihin kannattaa ehdottomasti lisätä hieman tapetinpoistoainetta, koska pelkkä vesi oli vielä huonompi ja hitaampi vaihtoehto.

Toinen tapetinpoistoaine, jota kokeilimme oli todella myrkyllistä: se sekoitettiin veteen ja sitä käyttäessä oli käytettävä hengityssuojaa ja mielellään myös silmäsuojia. Ja siltikin se kirveli hengityselimiä ja silmiä, vaikka kuinka hyvin yritti siltä suojautua. Myös iho ärsyyntyi aineesta. Plussana tänä tapetinpoistoaine oli toimivaa ja nopeavaikutteista. Sen avulla vanha tapetti lähti nopeasti ja helposti irti seinästä. Mene ja tiedä sitten kumpi oli parempi ja järkevämpi vaihtoehto?

Tämä kokemus tapettien poistamisesta sai minut vakuuttuneemmaksi siitä, että ainoastaan yksi seinä kannattaa tapetoida ja muut maalata. Näin säästät tulevaisuuden asukkaan, joka voi olla myös sinä itse järkyttävältä työmäärältä. Seuraavaksi maalaamaan!

Tapetti on poistettu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti