sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Pintaremontti ennen muuttoa | Seinien maalauspuuhissa

Mikään ei ole mahtavampi fiilis kuin se, kun tietää, että tapetinpoistoproggis alkaa olla lopuillaan. Tai no ehkä miljoona asiaa, mutta jos kehyksenä on tämä pintaremontti niin näin pieni asia tekee meidät äärettömän onnellisiksi. Tapetin poiston jälkeen seiniä täytyi vielä hieman hioa ja kitata vanhoja naulanreikiä piiloon. Tämän jälkeen maalasimme aina kolme seinää neljästä valkoiseksi: tulos oli lähes uskomaton! Huoneet suurenivat silmissä ja tulivat valoisemmiksi. Valon taittuminen ja tunnelma huoneissa myös aivan täysin.

Valkoinen maali seinässä on myös tulevaisuuden pinta-remontteja ajatellen mitä mainioin ratkaisu. Sen päälle voi tapetoida tai maalata melkeinpä mitä tahansa. Se antaa siis talolle puhtaan kanvaksen. Eikä ole pelkoa, että maailmasta valkoinen maali loppuisi kuten monissa erikoisissa maalisävyissä on ongelmana.

Olohuone alkuperäisillä keltaisilla tapeteilla.

Olohuone valkoiseksi maalauksen jälkeen.
Samalla kun maalasimme seiniä, päätimme myös maalata hieman elämää nähneitä lattia- ja seinälistoja. Nekin näyttivät täysin uusilta käsittelyn jälkeen. Niihin käytimme eri maalia kuin seiniin: hiomisen jälkeen listat maalattiin vesiliukoisella huonekalumaalilla.




Koska olohuoneessamme kaikki on nyt niin valkoista niin oli vain järkevää päivittää myös takan pinta: sekin uudelleen maalattiin valkoiseksi lateksimaalilla. Tulos oli sävähdyttävä: takka oli kuin uusi.

Kun uusii pintamateriaaleja suosittelen ehdottomasti päivittämään myös tällaiset yksityiskohdat kuin takka ja listat. Vaikka ne näyttäisivät valkoisilta/puhtailta ennen muiden pintojen käsittelyä niin asia voi olla toisin kun seinäpinnat saa uusittua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti